Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

''Tα μάγια της πεταλούδας'' του Φεδερίκο Γαρθία Λόρκα.

Kάλεσμα προς τους Ηπειρώτες της Αττικής, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στο θέατρο Πέτρας, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ώρα 9 μμ, με το έργο ''τα μάγια της πεταλούδας'' του Φεδερίκο Γαρθία Λόρκα.

Τιμή εισιτηρίων: 12 €, 8 €

Προπώληση εισιτηρίων:
•    Cine Πετρούπολις, Λ. Πετρουπόλεως 168, τηλ. 210 5012391 (8:00 μ.μ.  – 11:00 μ.μ.)
•    Περίπτερο στο Δημαρχείο Πετρούπολης
      25ης Μαρτίου & Κ.Βάρναλη (Δευτ. – Παρ. 10:00 π.μ.– :00 μ.μ. & 5:00 μ.μ.–8:00 μ.μ)

Θέατρο Πέτρας, Πρόποδες Ποικίλου  Όρους
Τ.Κ. 132 31 Πετρούπολη
τηλ: 210 5062166 -5012402, fax: 210 5062166
E-Mail: petrasfestival@petroupoli.gr, www.petroupoli.gov.gr

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, 8 μ.μ., Ίτς Καλέ


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τιμά την επέτειο των 400 χρόνων από το επαναστατικό κίνημα του Διονυσίου του Φιλοσόφου, αντλώντας πολύτιμα διδάγματα και προβάλλοντας την ξεχωριστή αξία και την προσφορά της στην ιστορική διαδρομή του τόπου και του λαού μας. Η Π.Σ.Ε. ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση τριήμερου κύκλου εκδηλώσεων ακριβώς τις ημέρες  που συμπληρώνονται 400 χρόνια, στους τόπους που περιγράφουν την ηρωική διαδρομή του επαναστατικού κινήματος του 1611. 

Έτσι προσκάλεσε σε συνδιοργάνωση, θέτοντας υπό την αιγίδα της τις εκδηλώσεις των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ιερά Μονή Διχουνίου και τη Θεσπρωτία ενώ διοργανώνει την καταληκτική και κορυφαία εκδήλωση του τριημέρου στα Γιάννενα. 

Η Π.Σ.Ε. διοργανώνει την κεντρική εκδήλωση για τα 400 χρόνια από το επαναστατικό κίνημα του Διονυσίου του Φιλοσόφου τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στο Κάστρο Ιωαννίνων, στο Ιτς Καλέ. Η εκδήλωση μνήμης και πολιτισμού, αναδεικνύοντας τα επίκαιρα εθνικά και κοινωνικά μηνύματα της επετείου, έχει χαρακτήρα πολυθεάματος, συνταιριάζοντας ιστορικό και ποιητικό αναλόγιο με μουσική, χορό και προβολές οπτικοακουστικού υλικού. 

Το μουσικό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα ηπειρώτικα τραγούδια της Ιστορίας με την κομπανία του πρωτομάστορα της παράδοσής μας Γρηγόρη Καψάλη και τον Γιάννη Παπακώστα στο τραγούδι. Στην εκδήλωση συμμετέχουν, επίσης, οι κυράδες της Άνω Δερόπολης και τα πολυφωνικά σύνολα “Ήνορο” και “Χαονία». Η εκδήλωση παρουσιάζεται από διακεκριμένους Ηπειρώτες ηθοποιούς σε σενάριο και σκηνοθεσία του Εφόρου Πολιτισμού της Π.Σ.Ε Αλέξανδρου Λαμπρίδη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με τη στήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, των Δήμου Ιωαννίνων, Ζίτσας και Σουλίου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.